NRC/ONVZ september 2018

Nog even wachten en dan is het zover: op 19 november wordt bekend welk bedrijf zich Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018 mag noemen.

Voor de zesde keer zijn ONVZ en MKB-Nederland op zoek naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de Nederlandse economie. Waarom? Medewerkers die mentaal, emotioneel en fysiek veerkrachtig zijn, zijn gelukkiger. Ook zijn ze
productiever, minder vaak ziek en voelen  zich verantwoordelijker voor hun gezondheid en inzetbaarheid. Bovendien vergroten bedrijven die aandacht hebben voor vitaliteit op de werkvloer de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Best belangrijk dus, nu iedereen langer moet doorwerken. Ruud Maaskant, directeur van Jordex Shipping & Forwarding, de winnaar van
2017, omschrijft het als volgt: “Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Bij ons is daarom niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.”

Iedere stem telt

Inmiddels is de inschrijving gesloten en is de jury druk in beraad welke bedrijven de twaalf provinciale winnaars worden. De bedrijven worden beoordeeld op hun visie op gezondheid, de bedrijfscultuur, leiderschap en de betrokkenheid van medewerkers.

Vanaf 1 november worden de provinciale winnaars gepresenteerd op vitaalstebedrijf.nl, waarna heel Nederland zijn stem mag uitbrengen.
Uiteindelijk maakt de jury, samen met presentator Arie Boomsma, op maandag 19 november bekend welk bedrijf zich ‘Het Vitaalste Bedrijf
van Nederland 2018’ mag noemen.